Usein Kysytyt Kysymykset

Kokoamme tänne usein kysyttäjä kysymyksiä liittyen raamatulliseen tähtitieteeseen / astroprofetioihin sitä mukaan kun niihin törmäämme. Tätä sivua kannattaa jakaa niille joita aihe askarruttaa ja joilla ei ole välttämättä aikaa perehtyä opetusartikkeleihimme.

Hyvät kysymykset ansaitsevat hyviä vastauksia.
K #1: Eikö tähtitiede ole pakanallinen juttu, okkultismia?
Onko täysikuun tai uudenkuun sirpin bongaaminen pakanallinen juttu? Entä auringonlaskun tai auringonnousun havaitseminen ja sen toteaminen että uusi päivä alkoi? Vai mitä tulisi ajatella tuikitavallisista tähdenlennoista tai revontulten ihailemisesta joita esiintyy talvella Suomessa usein kymppiuutisten jälkeen? Näistä jokapäiväisten ilmiöiden havaitsemisesta on nykyään tullut itsestäänselvyyksiä joita useimmat eivät osaa enää lukea perustähtitieteen pariin vaikka ihmiskunta on tehnyt niin jo tuhansia vuosia. Tähtitiede alkaa auringonnousuista -ja laskuista mutta se on vain pintaraapaisu.

K #2: Mitä Raamattu sanoo tähdistä?
Raamatussa suhtaudutaan hyvin myönteisesti tähtiin ja tähtikuvioihin jotka ovat tähtien muodostamia joukkoja. Vaikka Raamatussa on myös negatiivisia esimerkkejä tähtienpalvonnasta Kirjoitukset johdattavat todellisen Taivaan Tarinan tuntemiseen jossa tähtikuviot ovat pelastushistorian käänteiden messiaanis-profeetallisia symboleja. Eivät okkulttista astrologiaa, tähdistä ennustamista sillä Isä on kirjoittanut tähtiin Poikansa tarinan eikä ihmisen "astrologista profiilia". Raamatun mukaan Jumala määräsi tähtien luvun ja nimesi tähdet (Psalmi 147:4, Jes. 40:26). Joten Raamattuun uskova voi suhtautua tähtiin myönteisesti Luojan luomuksina (tähtien luominen) ja ilmoituksena (tähtien nimeäminen).

K #3: Mikä on tähtikuvioiden alkuperä?
Tähtikuvioista puhuttaessa joillakin herää ymmärrettävästi epäilyksiä astrologian aiheuttaman eksytyksen takia. Mutta lasta ei kannata huuhtoa pesuveden mukana sillä tähtikuvioiden historia ei ole alunperin pakanallinen / okkultistinen vaan taivaan Tarinan vääristäminen sai alkunsa Eenokin kirjan 8. luvussa kuvatusta Hermonin vuoren tapahtumista langenneiden enkeleiden opastuksella. Jobin 38. luvussa jakeissa 31-33 Jumala kysyy Jobilta taitaako hän tuoda esiin ”eläinradan tähtikuviot (hepr. mazarot) aikanansa”. Kohdassa Luoja mainitsee tietyt tähtikuviot nimeltä (sillä mm. Psalmin 147:4 mukaan Hän nimesi tähdet) kuten Kesilin (Orion) ja Seulaset (Plejadien tähtijoukko). Mazarot tai ts. oppi heprealaisista Messias-profetioista  tähdissä / evankeliumista eläinradan mukaan on Raamatussa itsensä Luojan suusta sanottuna. Joten uskovat voivat olla turvallisella mielellä tähtikuvioiden alkuperästä. Mazarot-tutkijat vahvistavat että sekä tähdillä että niistä muodostuvilla tähtikuvioilla on n. 6000 vuoden historia ja niiden nimiin on kätketty Jumalan lunastussuunnitelma langenneen ihmiskunnan hyväksi. Se on sama Kristuksen / Messiaan tarina kuin Raamatussa. Astroprofetiaa Vaimon Siemen ja käärmeen siemenen välisestä vainosta (1. Moos. 3:15).

Lisää kysymyksiä ja vastauksia tulossa...